Висшият мюсюлмански съвет взе решение за свикване на Районна мюсюлманска конференция в Търговище. Тя ще се проведе на 8 май 2023 г. 

Решението за свикването на Регионалния съвещателен орган беше взето на редовно заседание на ВМС, проведено на 30 март 2023 г. в следствие на преждевременно прекратения мандат на районния мюфтия на Търговище Назиф Назифов след подадена оставка. 

На негово място за временно изпълняващ длъжността беше назначен експертът от отдел „Иршад“ на Районно мюфтийство - Търговище Халил Алиев.

Съгласно решение №723 на Висшия мюсюлмански съвет Районната мюсюлманска конференция на Районно мюфтийство – Търговище ще се проведе на 8 май 2023 г., от 10:30 ч., в културния център „Докумер“ към Мюфтийството в областния град.

Според Устава на Мюсюлманското изповедание делегати на Регионалния форум ще бъдат действащият районен мюфтия и имамите от Районно мюфтийство - Търговище. 

На конференцията ще бъдат излъчени до трима кандидати за районни мюфтии. Кандидатурите ще бъдат изпратени до Висшия мюсюлмански съвет, за да бъде избран един от тях.

Съгласно специално изготвена заповед кандидатите за районен мюфтия трябва да заявят писмено желанието си в Районно мюфтийство – Търговище. 

Те трябва да отговарят на изискванията за заемане на длъжността районен мюфтия, записани в Устата.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.