Районно мюфтийство - Хасково организира ифтар за сираците от областта, които Мюсюлманското изповедание подпомага, както и за техните настойници. 

Гости на традиционната вечеря бяха зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед и районният мюфтия на Хасково Ерхан Реджеб.

В ифтара взе участие и зъболекар от града, който зарадва сираците с подаръци и им съобщи новината, че ще организира безплатни прегледи и лечение на техните зъби.

Бейхан Мехмед на свой ред поздрави децата, техните настойници, както и районния мюфтия на Хасково за организирането на тази среща. 

Заместник главният мюфтия представи приоритетите, заложени в проектите за подпомагане на сираци на Мюсюлманското изповедание.

Той подчерта, през месец Рамазан всички 542 деца, за които институцията се грижи, ще получат надбавка към месечната си помощ.

Бейхан Мехмед говори пред гостите на ифтара за символиката на месец Рамазан и благодатта, която ни носи Свещеният месец. 

"Рамазан е като "морално и духовно училище", с което възпитаваме нашата воля и милосърдие. През този свещен месец ние се стремим да бъдем по-добри и достойни хора, а Рамазан Байрам е денят, когато "получаваме своите дипломи"", заяви заяви заместник главният мюфтия.

Той честити на всички нощта Кадир, която предстои да посрещнем на 17 април и им пожела Аллах да ги дари със Своето задоволство и благодат.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.