Зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед посети Районно мюфтийство - Велико Търново и гостува на ифтар, който събра близо 70 вярващи. Сред тях бяха председателите на Мюсюлманските настоятелства и имамите в региона. 

"За мен е удоволствие да бъда домакин на този ифтар във ваша чест. Вие сте хората, които работите за просперитета на мюсюлманите по населените места. Вие сте и тези, които носят тежкия товар на задълженията към обществото и очакванията на хората към институцията ни", каза районният мюфтия на Велико Търново Нутфи Нутфиев.

Той изрази своята признателност към всички имами, затова че джамиите светят до късните часове и именно това създава празничната атмосферата на Размазана. 

"Благодаря ви, че си вършите работата безкористно, всеотдайно и съблюдавайки само и единствено задоволството на Аллах", заяви Нутфи Нутфиев.

Зам. главният мюфтия на свой ред също поздрави имамите и председателите на Мюсюлманските настоятелства за усилията, които полагат.

"Рамазан е месецът, който ни сплотява. Това е време за благодеяние и щедрост към нуждаещите се", подчерта Бейхан Мехмед.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.