Делегацията на Мюсюлманското изповедание, която е на посещение в Република Тюркийе, проведе поредица от срещи с представители на институции в Анкара.

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам. главните мюфтии Ахмед Хасанов, Бейхан Мехмед, Мурат Пингов, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, районните мюфтии, наместник районните мюфтии, ректорът на Висшия ислямския институт д-р Кадир Мухаммед, зам.-ректорът Абдуллах Търабзон и служителите на Мюсюлманското изповедание посетиха Агенцията за турците в чужбина и родствените общности (YTB), Турската агенция за международно за сътрудничество и развитие (TIKA) и Министерството на образованието. 

В Анкара главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи се срещна с председателя на YTB Абдуллах Ерен. По време на разговорите двамата препотвърдиха желанието си за продължаване на съвместните проекти между двете институции.

Абдуллах Ерен благодари на представителите на Мюсюлманското изповедание за дарителската кампания в помощ на пострадалите от земетресението и всички усилия, които бяха положени, за по-бързото им възстановяване.

Програмата в турската столица продължи със срещи с председателя на TIKA Серкан Каялар и зам.-министъра на образованието Назиф Йълмаз.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.