Имам с диплома за футболен треньор заведе хлапета на международен турнир

Имамът от Рудозем Хайри Шерифов заведе детския отбор на Рудозем за участие в международен турнир „Проспорт Арайвълс ИДИ къп” във Велико Търново.
Той е единственият имам у нас, с лиценз за треньор по футбол от 2011г. и освен, че служи в джамията в родопския град, активно тренира децата.
В дните от 12 до 17 май родените през 2003 г. хлапета ще мерят сили в надпреварите в старопрестолния град.
„ Общото между спорта и религията е, че и двете учат на здравословен начин на живот, на хармония между душа и тяло. Футболът се грижи за здравето на физическото ни тяло, а религията – за здравето на душата”, коментира имамът треньор. След като взема лиценза от БФС получава той поема тренировките на първите момчета в новоучредения клуб „Палас“, носещ старото име на Рудозем. Децата с мерак да ритат обаче непрекъснато нарастват, клубът наема нови треньори, а мюсюлманският духовник, завършил в Саудитска Арабия, става председател на клуба. Сега под негово ръководство тренират деца от 80 до 120 деца годишно, сред тях и хлапета от Гоце Делчев и Ардино. Част от малките футболисти следват напътствията на Шерифов и в организираните в джамията Коран курсове.
„Три години детския отбор е безапелационен първенец в Смолян, имаме и трето място в зона Пловдив през миналата година, където мерим сили с „Ботев”, „Локо” и „Спартак”. За 4-годишната си история сме спечелили над 15 купи, сред които и отличия от международни турнири”, обяснява се имамът.
При юношите старша възраст останаха само два футболни отбора в област Смолян – „Палас”/Рудозем/ и „Родопа” /Смолян/, уточняват от ОС на БФС в Смолян.

СмолянБГвести.нет


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.