Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи беше специален гост на празнична програма по случай Мевлид кандили във варненското село Партизани. 

Д-р Мустафа Хаджи пристигна в населеното място заедно с районния мюфтия на Варна Исмаил Ахмедов. В с. Партизани главният мюфтия се срещна с имами от региона, разговаря с вярващите и се присъедини към празничната програма, подготвена от децата от местния Коран курс с ръководители Юсуф Низамоглу и Бекир Кадир.

"Пристигнах от София, за да бъда сред вас, защото ви обичам. 

Каквото и да кажа днес, няма да бъде по-силно от това, което ни представиха децата от Коран курса. Те могат да ни служат за пример и затова трябва да се поучим от тях", бяха думите, с които д-р Мустафа Хаджи се обърна към присъстващите.

Главният мюфтия даде висока оценка на дейността на районния мюфтия на Варна и имама на село Партизани.

"Имате невероятен шанс, защото районният ви мюфтия е млад и активен. Прави всичко възможно, за да ви бъде в услуга. В същото време имате имам, който е в напреднала възраст, но с голямо сърце", подчерта д-р Мустафа Хаджи.

Главният мюфтия призова вярващите да не спират да търсят упование във Всевишния.

"Светът преживява трудни дни и трябва да бъдем готови, за да устоим на изпитанията пред нас. Когато живеем според повелите на Всевишния, той няма да ни изостави. Ако сърцето ни е широко и изпълнено с вяра, няма защо да се тревожим", каза още главният мюфтия.

Обиколката на д-р Мустафа Хаджи във Варненско продължава с посещение в Суворово.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.