232 деца от Районно мюфтийство - Велико Търново посещаваха летните Коран курсове, организирани от Мюсюлманското изповедание през 2022 г. 

Броят на желаещите да се обучават в тях се увеличи със 100% спрямо миналата година.

40 от децата взеха участие в регионалното състезание по Основни познания за Исляма, което се проведе в джамията в Горна Оряховица. 

Районният мюфтия на Велико Търново Нутфи Нутфиев, районният мюфтия на Стара Загора Сейхан Мехмед, директорът на Духовното училище в Русе Тунджай Шериф, главният координатор на Летните Коран курсове Бахри Иззет и бившият наместник районния мюфтия на Варна Октай Хашим присъстваха, за да чуят наученото и да пожелаят успех на участниците. 

"Летните Коран курове са най-важната част от нашата работа. Докато има деца, които следват повелите на Исляма и изучават Свещения Коран-и Керим, има и надежда за нас", заяви районният мюфтия на Велико Търново Нутфи Нутфиев.

Директорът на Духовното училище в Русе изпозлва гостуването си в Горна Оряховица, за да представи пред учениците възможностите, които предоставя учебното заведение. Той подчерта, че благодарение на усилията на Районното мюфтийство - Велико Търново през новата учебна година прага на Духовното училище в Русе ще прекрачат трима нови ученика от областта. 

Децата се състезаваха в три възрастови групи, а резултатите от надпреварата бяха следните:

1. Мертай Али, гр. Дряново

2. Мерт Бейхан, гр. Свищов

3. Шенер Шенол, гр. Килифарево

Класираните в челната тройка получиха парични награди, а първенецът получи като подарък и електрически скутер.

За всички участници в състезанието бяха осигурени нови обувки, комплект ученически пособия и религиозна литература.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.