Ръководството на Мюсюлманското изповедание, районни мюфтии и служителите на институцията участваха в обучение за работа с дигитални платформи и медии. Семинарът беше организиран с подкрепата на YTB (Агенцията за турците и турските общности в чужбина), а лектори на екипа на Мюсюлманското изповедание бяха водещи журналисти и специалисти по дигитален маркетинг в TRT (Турската национална телевизия и радио). 

Домакин на медийното обучение беше духовно училище „Нювваб“ – гр. Шумен, което през тази година чества 100-годишнината от основаването си. 

В рамките на 4-дневния семинар участниците се запознаха с основните правила при работа с дигитални медии, заснемане на кратки видеа и снимки, ПР в социалните мрежи, изготвяне на графики и уеб дизайн. 

„В света, в който живеем, използването на социалните медии и дигиталните платформи се превърна в задължително условие, за да достигнем до колкото се може повече хора и най-вече до младите, които ще съхранят религията и традициите ни. Затова и ние от Мюсюлманското изповедание правим всичко възможно, за да бъдем в крак с времето и за да бъдем до тях“, заяви заместник главният мюфтия с ресор медии и култура Бейхан Мехмед.

Участие в семинара взеха още председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-директорът на Центъра за квалификация на кадрите и изследователски център към TRT Юбейдуллах Йенер, координаторът по мейдини политики и връзки с обществеността към YTB Мустафа Йоджелан. 

Всички участници в обучението за работа с дигитални платформи получиха сертификати.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.