Мевлиди в памет на загиналите при опита за преврат в Република Турция преди 6 години бяха отслужени в джамиите в страната. 

В София, Пловдив, Бургас и Велико Търново имамите и вярващите се помолиха за жертвите, сред които бяха 251 наши братя и сестри мюсюлмани.

Посланикът на Република Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главният мюфтия Бейхан Мехмед, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, районният мюфтия на София Бейхан Мехмед бяха сред гостите на мевлида в джамията "Кадъ Сейфуллах ефенди" в София. По-късно те участваха и във възпоменателна церемония в Резиденцията на Посолството на Република Турция.

На мъчениците в Исляма бяха посветени хутбетата преди Петъчния намаз в цялата страна.

Районните мюфтии на Пловдив и Велико Търново - Танер Вели и Нутфи Нутфиев заедно се помолиха за душите на загиналите в Думая джамия в Пловдив.

Молитва в памет на жертвите на опита за преврат беше прочетена от Районния мюфтия на Бургас Селяхаттин Мухаррем в Генералното консулство на Република Турция в Бургас.

Аллах да дари с Дженнета си шехидите!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.