Духовното училище в Русе организира тържество за изпращане на випуск 2022 г. Празникът включваше програма със стихотворения, песни и скечове. 

Сред официалните гости на бяха зам.- главният мюфтия Бейхан Мехмед, районните мюфтии на Русе, Разград и Силистра - Юджел Хюсню, Мехмед Аля и Мюдессир Мехмед, ректорът Висшия ислямски институт Кадир Мухаммед, зам.-ректорът Абдуллах Търабзон, генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел, съветникът по образование в Посолството на Република Турция Кемал Карахан, учители и родители.

Тържеството започна с приветствие към абитуриентите от директора на Духовното училище Тунджай Шериф.

Зам.-главният мюфтия Бейхан Мехмед заяви пред зрелостниците, че се вълнува да застане пред тях като възпитаник на Духовното училище в Русе, което е завършил през 1999 г. 

"Нашата мисия е да подготвяме хора с широки хоризонти - морални, мотивирани и можещи. 

В основата на всяка наука е залегнал човекът, който е сътворен по най-прекрасен облик. Но не по-малко важна е неговата душевност и връзката му със Създателя.

Отражението на добродетелите в неговата душа се виждат най-ясно в социалния живот. Там личат достойнствата като уважението към по-големите и обичта към по-малките ", бяха думите, с които Бейхан Мехмед се обърна към гостите на тържеството.

Зам.-главният мюфтия пожела на абитуриентите да следват пътя на науката и изрази увереност, че след като приключат ремонтът и реставрацията, Училището отново ще възпитава десетки деца. 

На финала на тържеството гостите пожелаха много успехи на възпитаниците на Духовното училище в гр. Русе и им връчиха подаръци.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.