Духовното училище в Момчилград написа нова страница в своята история, подготвяйки успешно своя първи хафъз - Адиле Камбач. 

Тя беше удостоена със званието "хафъз" (пазител на Корана) на тържествена церемония, организирана от Районно мюфтийство - Кърджали и районния мюфтия Басри Еминефенди. 

Специален гост на събитието по случай наизустяването на Свещената книга беше световният първенец по четене Коран-и Керим Юзджан Гюнешдоуду, с чието изпълнение беше открито тържеството.

За да чуят първия хафъз на Духовното училище в Момчилград град, на събитието присъстваха главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, районните мюфтии на Хасково и Стара Загора - Ерхан Реджеб, Сейхан Мехмед, наместник-мюфтията на Смолян Байрам Ушев, началникът на отдел "Образование" в Главното Мюфтийство Амир Фелети, директорът на Духовното училище в Момчилград Ахмед Бозов, бившият главен мюфтия и директор на Курса за имами в Момчилград Селим Мехмед, директорът на Курса за хафъзи "Хафъз Мурад Хаджи" - хафъз Шефкет Хаджи, главният имам на джамията "Селимие" в Едирне Сюлейман Демирай, главният имам на джамията "Улудаг" Тахсин Карамфил. 

На церемонията Адиле Камбач получи почетна грамота от главния мюфтия. 

Главното Мюфтийство поздравява Адиле Камбач по случай удостояването ѝ със званието "хафъз" и изказва специални благодарности на преподавателите от Курса за хафъзи в Духовното училище в Момчилград - Налян Киришева, Нурджихан Емин и Семра Сулейман, които подготвят и насърчават учениците, желаещи да бъдат заветни пазители на Корана! 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.