Нова научна лаборатория по природни науки беше открита в Духовното училище в Момчилград. 

Създаването на кабинета е резултат от непрекъснатия стремеж за самоусъвършенстване и развитие на учебното заведение през годините. Проектът беше осъществен благодарение на доброто сътрудничество между ръководството на Духовното училище и държавните и общински институции. 

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, зам.- кметовете Алое Ибрахим и Гюлюзар Исмаил, председателят на Общинския съвет Ерсин Метин, както и ст.- експертът от Регионалния инспекторат по образованието в Кърджали Венета Добрева бяха сред официалните гости на откриването на лабораторията. 

В новия кабинет учениците се включиха в научни експерименти и представиха резултатите от своите опити, чрез които обучението става по-пълноценно и интересно. 

Програмата приключи с послание, отправено от абитуриента Ахмед Айров към настоящите и бъдещите ученици на Духовното училище в Момчилград. 

"Преди пет години, когато прекрачих прага на това училище, аз се запалих от огъня на знанието, който гореше тук. Днес символично ще предам този огън на по-малките ученици и ще им пожелая неговият пламък никога да не угасва", заяви Ахмед Айров. 

Ръководството на Духовното училище благодари на Ахмед Айров за усърдието през годините. Екипът пожелаха на своя възпитаник много успехи в следващия етап от обучението, какво и да съхрани ислямските ценности, предадени му от неговите преподаватели в Момчилград.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.