Ифтари в 8 градове за над 400 студенти организира Главното Мюфтийство през месец Рамазан. Младите мюсюлмани се събраха около трапезата в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Шумен, Плевен и Гоце Делчев.

Празничните вечери бяха организирани по инициатива на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, който през Свещения месец отново обърна специално внимание на образованието и подготовката на новото поколение. 

На ифтарите присъстваха български и чуждестранни студенти. Сред поканените бяха всички младежи, кандидатствали за стипендията на Мюсюлманското изповедание.

Д-р Мустафа Хаджи беше специален гост на празничната вечеря в София, а неговият заместник Ахмед Хасанов гостува на ифтарите в Пловдив и Шумен. 

Ръководството на Мюсюлманското изповедание отново даде заявка, че ще продължи да подкрепя развитието на студентите и тяхното усърдие. Стипендиите, които Главното Мюфтийство отпуска за най-успешните сред тях, е една от стъпките в тази посока. 

По време на тържествените вечери студентите бяха зарадвани и с новината, че за Рамзан Байрам ще получат втората част от годишната си стипендия.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.