Председатели на Мюсюлмански настоятелства и имами се събраха на ифтар във Велико Търново по покана на районния мюфтия Нутфи Нутфиев. 

По време на тържествената вечеря присъстващите направиха анализ на резултатите от Кампанията за подпомагане на ислямското образование, която продължава през целия месец Рамазан. Нутфи Нутфиев очерта и основните задачи пред имамите и Настоятелствата през следващите месеци. Сред тях е организирането на Коран-курсове през летния сезон. Районният мюфтия определи обучението в джамиите като една от малкото възможности за младото поколение да изучава и осмисля традициите в Исляма, за да живее в мир с Всевишния и със себе си. 

"Съвременният човек се изправя срещу традициите, религията, ценностите и природата, но не трябва да се забравя, че ние хората сме простосмъртни. Ако се запитаме дали има период, когато този модерен човек се замисля над своята същност, то тогава си даваме сметка, че това е именно свещеният месец Рамазан. Това е времето, когато хората имат възможност да преразгледат своите мисли и действия", заяви районният мюфтия Нутфи Нутфиев в приветственото си слово. Той отбеляза, че Районното мюфтийство организира за първи път ифтар с председателите на Мюсюлманските настоятелства в региона.

Присъстващите на свой ред изказаха благодарности на районния мюфтия за жеста към тях.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.