8500 пакети, съдържащи основни хранителни продукти, ще бъдат раздадени на нуждаещите се през месец Рамазан, който започва на 2 април. По време на Свещения месец, символ на милосърдието и солидарността, Мюсюлманското изповедание отново ще достигне до нуждаещите се хора без значение от тяхната религиозна и етническа принадлежност. 

Голяма част от хуманитарната помощ ще бъде насочена към бежанците от Украйна и ще бъде изпратена по местата, където те са настанени. 

Значително е увеличен броят на хранителните пакети. През тази година те са с 1500 повече спрямо предишната или общо 8500.

Половината от тях са осигурени със съдействието на дирекция "Вакъфи" към Министерството на културата на Република Турция и Посолството на Република Турция в България. 

Преди хранителните продукти да отпътуват по места, подготовката им беше инспектирана от зам.-главния мюфтия Бейхан Мехмед, главния секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, посланика на Република Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок, зам.-посланика Ерман Топчу и представители на  DITIB. 

След като представилите на институциите се запознаха с напредъка по подготовката част  хуманитарната помощ беше раздадена на нуждаещите се.

Първите пакети достигнаха до хората в столичните квартали "Ботунец" и "Факултета".

Останала част от хранителните продуктио тпутваха по населените места в страната, където ще бъдат раздаване от началото на седмицата.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.