Районно мюфтийство - София организира среща със служители в месджида в Студентски град. В присъствието на зам.-главния мюфтия Ахмед Хасанов, районния мюфтия на София Бейхан Мехмед, Районния мюсюлмански съвет, имамите, ваизите и ръководителите на годишни Коран курсове беше обсъдена подготовката за Рамазана и събитията, които ще бъдат организирани през Свещения месец. Ифтари, лекции и раздаване на хуманитарни пакети с основни хранителни продукти ще бъдат част от програмата.

Зам.-главният мюфтия Ахмед Хасанов приветства присъстващите и даде висока оценка на дейността на Районното мюфтийство. Той изрази надежда, че благодарение на инициативите в Студентски град, Мюсюлманското изповедание ще достигне до повече млади и образовани мюсюлмани, които ще подкрепят Кампанията за ислямско образование. 

Бейхан Мехмед на свой ред заяви, че през тази година Районното мюфтийство си поставя за цел да проведе мащабна кампания и да работи за изпълнението на един от приоритетите на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи - достигането до повече вярващи в големите градове и сплотяването на мюсюлманската общност. Той увери присъстващите, че е готов да подкрепи идеите им в тази посока.

Участниците в заседанието предложиха организирането на благотворителни базари и отпечатването на картички с деца от Коран курсовете в подкрепа на "Месеца на ислямското образование". Целевото разпределение на средствата, постъпили чрез дарения, също беше сред предложенията. 

Те ще бъдат обсъдени от ръководството на Районното мюфтийство и след одобрение ще бъдат включени в програмата за месец Рамазан, който през 2022 година започва на 2 април.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.