Проект на Критерии за оценка на имамите беше разгледан от членовете на Комисията по иршад по време на първото им заседание за 2022 г. Документът ще бъде окончателно приет след одобрение от Висшия мюсюлмански съвет и Районните мюфтийства. 

Предложенията предвиждат категоризацията на имамите да бъде извършена след определяне на критерии като критичен минимум от знания за упражняване на професията, както и според образованието, компетентността и уменията за общуване и работа с хора. Служителите в джамиите ще имат възможност за подобряване на своята квалификация и компетентност чрез обучения и курсове, организирни от Мюсюлманското изповедание. 

На своето заседание Комисията по иршад с председател зам.-главния мюфтия Ахмед Хасанов разгледа и образец на Свидетелство за Никях. Документът за религиозен брак с ново графично оформление ще влезе в сила през месец април 2022 г.

Той ще бъде връчван на младите семейства след поставяне на подпис и печат от съответното Районно мюфтийство, където е извършен Никяхът. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.