Зам.-главните мюфтии Ахмед Хасанов и Бейхан Мехмед посетиха мюсюлманите в Благоевградско и участваха в редица събития, които отбелязват началото на Трите свещени месеца. 

По покана на Районно мюфтийство-Благоевград и джамийските настоятелства в Абланица и Гоце Делчев зам.-главните мюфтии и районният мюфтия на Благоевград Осман Кутрев участваха в културна програма. 

В присъствието на повече от 300 души в Гоце Делчев Бейхан Мехмед представи Насихат - тефсир (интерпретация и анализ) на първите 8 айета на сура "Муминун", чете Хутбе, посветено на подготовката за месец Рамазан и откланя Джума намаз.

По време на срещата с мюсюлманите той благодари на районния мюфтия, джамийското настоятелство и всички вярващи за активността им при провеждането на благотворителната кампания в подкрепа на деца без родители "Седмица на сираците". 

Програмата продължи с посещение в модна къща "Селям", която шие дрехи за забрадени жени (тесеттур).

В Гоце Делчев гостите посетиха и супермаркет "Елит", където не се продават харам продукти (забранени според Исляма) като свинско месо, смесени меса и продукти със съдържание на алкохол. Те поздравиха собственика за примера, който дава на мюсюлманите с това свое решение. 

Ръководството на Главното Мюфтийство използва повода, за да зарадва и най-малките мюсюлмани. Зам.-главните мюфтии и районният мюфтия на Благоевград поздравиха участници в конкурса за рисунка, есе и стихотворение "Джамията в моя живот". Сред тях беше Джасмин Топчиева, която спечели второ мястото в категория "Рисуване" във възрастовата група 7-13 г.

Вечерният намаз беше последван от разговор с вярващите. Бейхан Мехмед и Ахмед Хасанов дискутираха актуални въпроси, свързани с мюсюлманите и дейността на Изповеданието. 

След Ятсъ намаз зам.-главният мюфтия Ахмед Хасанов изнесе лекция, в която анализира айетите от сура "Инфитар" на Свещения Коран-и Керим. 

Мюсюлманите благодариха на гостите за вниманието, с което ги удостоиха и поканиха зам.-главните мюфтии отново да ги посетят. За спомен им подариха картини с калиграфия "Айетул Курси".


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.