Мюсюлманите в България и по целия свят посрещнаха Свещената нощ Регаиб. 

Джамиите в цялата страна събраха вярващите за празнични прояви. 

В джамията "Кадъ Сейфуллах ефенди" в столицата беше проведена лекция, посветена на символиката на Трите свещени месеца. Зам.-главният мюфтия Ахмед Хасанов и районният мюфтия на София Бейхан Х. Мехмед поздравиха вярващите с празника и зарадваха децата в джамията с подаръци. 

Настъпването на Трите свещени месеца донесе благодат в област Велико Търново. Историческата джамия в гр. Сухиндол отвори отново врати за нашите братя и сестри мюсюлмани след 30-годишно прекъсване. Първият Джума намаз беше откланян от районния мюфтия Нутфи Нутфиев. Молитвата приключи с пожелание нито една джамия на този свят да не остане затворена за вярващите. В джамията, построена през 1814 г., вече е назначен и имам. 

Районно мюфтийство - Плевен организира празнична програма в Бежаново, в която взеха участие зам.-главният мюфтия Бейхан Мехмед и ръководителят на Центъра за духовни наставления и консултации Бирали Бирали. 

Към отбелязването на нощта Регаиб в старозагорското село Габарево се присъединиха председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и районният мюфтия на Стара Загора Сейхан Мехмед. 

Те пожелаха на гостите в джамията много здраве, щастие и берекет. 

Честванията на нощта Регаиб е отредено за първата петъчна нощ на месец Рамазан, който от своя страна бележи началото на Трите свещени месеца. Празникът е символ на милосърдието и плодородието. 

Аллах да дари всички мюсюлмани с тази благодат! 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.