Мюсюлманското изповедание награди лауреати в конкурса "Джамията в моя живот". Най-добре представилите се участници от София посетиха Районното мюфтийство, за да получат своите грамоти, парични и предметни награди.  

Зам.-главният мюфтия Ахмед Хасанов и координаторът на Коран курсовете Бахри Иззет бяха сред официалните гости на церемонията.

Ахмед Хасанов поздрави победителите в надпреварата и им пожела успехи и в бъдеще.

При връчването на отличията районният мюфтия Бейхан Х. Мехмед от своя страна изказа благодарности за участието им в конкурса. "Радвам се, че децата, които посещават Коран курсовете, организирани от Районните мюфтийства, са активни и в други наши инициативи като конкурса "Джамията в моя живот". Творбите, които получихме през тази година, отново са впечатляващи. Освен че представят таланта и вярата си, чрез изкуството нашите деца насочват погледите към най-наболелите световни проблеми като екологията, опазването на околната среда и културното наследство", заяви районният мюфтия на София Бейхан Х. Мехмед. 

Конкурсът "Джамията в моя живот" беше част от програмата на инициативата "Седмица на джамиите". 23 участници бяха отличени в различните категории и възрастови групи от специална комисия. 

Те се включиха в надпреварата с рисунка, стихотворение или есе, изпратени до 15 октомври 2021г. Имената на победителите бяха обявени на 13 декември 2021 г.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.