Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи постави въпроса за гроба на Осман Пазвантоглу на среща с кмета на Видин д-р Цветан Ценков.

По време на разговорите в Общината двете страни се обединиха, около това че трябва да бъде намерено най-доброто решение на въпроса. 

На срещата присъства и районният мюфтия на Монтана Неджати Али. Той предложи изграждането на мемориален комплекс на мястото на гроба, който да допринесе за развитието на културно-историческия туризъм в града. Кметът на Видин прие идеята, но уточни, че е необходимо тя да бъде съгласувана с юристи.

Главният мюфтия участва и в месечното заседание на Районно мюфтийство - Монтана. Състоянието на месджидите в района и необходимостта от имами, които да служат в населените си места бяха сред основните теми. Д-р Мустафа Хаджи изпозлва повода, за да се срещне с новоназначени имами. Те ще служат в районите на Видин, Бяла Слатина, с. Долни Цибър и с. Гложене. 

Главният мюфтия им пожела успех в изпълнението на задачите, които стоят пред тях в името на предаването на повелите на Аллах Теаля и сплотяването на мюсюлманската общност.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.