Районите мюфтийства на Добрич, Разград, Хасково и Търговище проведоха месечните си заседания с имамите от съответните области.

Подготовката за целогодишните Коран-курсове, както и предстоящите изпити за определяне на професионалното ниво на имамите бяха сред основните теми на заседанията.

Кампанията за насърчаване на вярващите да посочват своята принадлежност към Исляма по време на Националното преброяване на населението през 2021г. и началото на курсовете за имами в Момчилград бяха част от дневния ред на Районно мюфтийство - Хасково. 

На заседанието с имами в Районно мюфтийство-Разград бяха обсъдени подготовката на джамиите за зимния сезон и възможностите за отоплението им. 

Проектобюджетът на джамийските настоятелства и годишният абонамент за сп. "Мюсюлмани" също бяха сред точките в дневния ред. 

Във връзка с прилагането на мерките за борба срещу COVID-19 районният мюфтия призова имамите да съблюдават влизането в джамиите да бъде с маски, а при извършването на погребални ритуали като измиване на покойника, участниците да бъдат със специални защитни облекла. 

Благодарение на кампанията за подпомагане на сираците в Разградско ще бъдат подпомогнати 28 деца без родители.

Заседанието завърши с награждаване на координатора на Коран-курсовете в Районното мюфтийство - Хамди Незир. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.