Гост-имами ще служат в джамиите в Пловдив и в смолянското село Борино. Те са изпратени у нас по покана на Главното Мюфтийство от Дирекцията по религиозни въпроси (Диянет) на Република Турция. Очаква се двамата нови гост-имами да бъдат в помощ на мюсюлманската общност в страната през следващите 5 години.

Духовниците са родом от България. Гост-имамът Зеки Йълмаз е от Мадан, а Сами Балкнер - от кърджалийското село Бенковски.

Преди да поемат към местата, където ще изпълняват своите задължения, гост-имамите посетиха Главното Мюфтийство. Те се срещнаха с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед и съветника по социални въпроси в Посолството на Република Турция Мехмет Генч. 

Д-р Мустафа Хаджи, Ведат Ахмед и Мехмет Генч представиха пред имамите кратка информация за мюсюлманската общност в Пловдив и Смолян. Главният мюфтия, председателят на Висшия мюсюлмански съвет и съветникът по социалните въпроси пожелаха на духовниците успешна служба в името на Аллах Теаля!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.