28 ученици взеха участие в регионалното състезание по основни познания за Исляма, организирано от Районно мюфтийство - Велико Търново.

Участниците в летните Коран курсове тази година демонстрираха знанията си за вярата и повелите на Аллах Теаля в историческата джамия в старопрестолния град. 

Сред официалните гости на събитието бяха районният мюфтия на Стара Загора Сейхан Мехмед, зам.- директорът на Духовното училище в Русе Адем Кълъч, възпитателят от училището Танер Тахир и Ерен Екремов, общественик от Никопол. 

Районният мюфтия Нутфи Нутфиев приветства присъстващите. Той изказа благодарности на всички родители, които са изпратили децата си на Коран курс, както и на техните преподаватели в джамиите.

„Поглеждайки тези мили дечица, се връщам към красивия спомен за джамията и летните Коран курсове от моето детство.

Те завинаги ще останат в сърцето ми. И ако сега заемам този пост, това е така, защото в основата на всичко стои един Коран курс, проведен в стаята на една джамия.

За нас днешният ден е празник като Байрама. Щастливи сме! Заедно за два месеца успяхме да свършим много ползотворна работа. Нашите джамии разцъфтяха това лято. Освен Коран курсовете успяхме да организираме развлечения за децата. Иска ми се това да продължи и занапред. Да виждаме повече деца и младежи в нашите джамии", каза Нутфи Нутфиев в емоционалната си реч. 

След като преминаха през различните етапи на състезанието, журито обяви имената на участниците, които се представиха най-добре:

I място - Юджин Ерханов

II място - Мерт Мюмюн

III място - Ефe Ахмед

Смартфон, смарт часовник и Bluetooth слушалки бяха сред наградите, които получиха победителите.

На всички участници бяха раздадени поощрителни награди - раници, тетрадки, химикалки и книги на религиозна тематика.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.