С церемония, която започна с четенето на Коран-и Керим и в присъствието на духовници, политици, дипломати и общественици, в Момчилград беше направена първа копка за изграждането на нова джамия.

 

Сред гостите на събитието бяха председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главните мюфтии - Ахмед Хасанов и Бейхан Мехмед, съветникът по социалните въпроси към Посолството на Р. Турция Мехмет Генч, генералният консул на Р. Турция в Пловдив Корхан Кюнгьорю, районните мюфтии на Кърджали и Стара Загора - Басри Еминефенди и Сейхан Мехмед, кметовете на Момчилград и Кирково - Илкнур Кязим и Шинаси Сюлейман. 

 

Многофункционалният комплекс ще се намира срещу духовното училище в града, на мястото на старата джамия и ще носи името "Шехитлер джами". 

Джамията ще бъде построена изцяло с дарения. Всеки, който иска да подпомогне святото дело, може да го направи в Районното Мюфтийство - Кърджали. 

Мюсюлманското изповедание в България изказва благодарности на община Момчилград за съдействието при изграждането на "Шехитлер джами".


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.