Малка библиотека ще бъде основана в помещение, предоставено от джамията „Сесемес“ в кв. Аспарухово, съобщи за Grandmufti.bg Сали Светославов, инициатор на кампанията.        

Първият етап от създаването на библиотеката приключи с поставянето на няколко библиотечни рафта и обявяване на кампания за събиране на литература. Идеята се поражда лятото тази година, когато местният имам организира Коран курсове за деца, те изявяват желание да четат книжки и споделят, че биха се радвали ако могат да четат в джамията.

„Целта е да се създаде една малка библиотека с детски книжки, учебници, помагала и други книги, за да бъде кътче, където децата ще могат да четат и прекарват времето си. Най-важното нещо за нашата общност е да има четящи деца, които след време да се превърнат в мислещи и добри граждани на България. През 2021 година се надявам да съберем 1 000 издания на горепосочената тематика, а впоследствие да регистрираме библиотеката като такава. Благодаря на младежите, които помагат при осъществяването на идеята и дарителите, които дариха пари за рафтове и подаряват книги" - предаде за Grandmufti.bg Сали Светославов.

Инициаторите отправят и призив за даряване на литература от следния характер:
1. Коран на турски, български, арабски и английски език. 

2. Енциклопедии и научна литература.   
3. Детски книги.  
4. Учебници и помагала.

Желаещите да изпратят книги, могат да пишат на официалната „Фейсбук” страница на джамията в кв. Аспарухово - https://www.facebook.com/sesemezincamisi


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.