Преди дни районният мюфтия на Стара Загора Турхан Хасан бе в село Габарево, община Павел баня. В рамките на визитата си той се запозна с децата от местния целогодишен коран-курс и  децата сираци от Габарево, които са подпомагани в рамките на социалната програма в подкрепа на деца без родители на Мюсюлманско изповедание. Срещата се състоя в джамията на Габарево, като на нея присъстваше и имамът на селото Хасан Юсеин Хасан, а децата бяха придружавани от своите майки и настойници.

В рамките на състоялата се среща със сираците двете страни обсъдиха различни въпроси. Мюфтията Турхан Хасан изрази личната си подкрепа към семействата, уверявайки ги че може да разчитат и на  институционална подкрепа от страна на Мюсюлманско изповедание.

Районният мюфтия използва посещението си в село Габарево и за да връчи лично наградата на финалистката от конкурса „Джамията в моя живот“ 2020 Алейна Билен. Бившата възпитаничка на местния коран-курс и понастоящем студентка по медицина в София спечели първо място в  категория „Есе“ на тазгодишния конкурс, участвайки във възрастова група 19-25 години. Като награда тя получи различни книги с религиозна литература, както и слушалки. Децата сираци и учениците от целогодишния коран-курс в Габарево също бяха зарадвани от официалния гост от Районно мюфтийство – Стара Загора с лакомства и други дарове.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.