В периода на кампанията „Седмица на сираците” на 02.11.2020г. (понеделник) и 08.11.2020г. (неделя), ваизите към Районно мюфтийство – Русе г-н Ибазер Ибазеров, г-жа Байрие Ахмедова и г-жа Наргиз Ибазерова организират благотворителен базар със съдействието и подкрепата  на Районния мюфтия – г-н Юджел Хюсню.

Към настоящия момент такива базари се проведоха в общ. Ветово, общ. Борово и с. Обретеник като предстои да се проведат в гр. Две могили, с. Щръклево, гр. Русе и гр. Глоджево. Г-н Юджел Хюсню предостави стока за базара, също така с екипа си посети кмета на с. Обретеник – г-жа Любка Стоянова и благодари за оказаното съдействие за благотворителната дейност в селото. Районният мюфтия заедно с организаторите на мероприятието посетиха кмета на гр. Две Могили – г-н Божидар Борисов. Кметът каза, че ще съдейства  за благотворителната кампания и подчерта, че лично в деня на базара ще посети щанда.

Ваизът г-н Ибазеров изрази благодарност към Районния мюфтия, кметовете по населени места и хората, които са съпричастни към благотворителната кампания, организирана от Мюсюлманското изповедание в Р. България.   
„Нека техните дарения да бъдат приети, като милостиня от Всевишния и чрез техните добри дела да бъдат в полза на сираците, които се подпомагат от изповеданието!” – каза Ибазер Ибазеров за  
Grandmufti.bg

Автор: Сали С.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.