Районно мюфтийство -  Варна даде официален старт на осмото издание на националната кампания „Седмица на сираците“ с посещение на семействата на децата в неравностойно положение. В рамките на визитата си из района, мюфтията на Варна – г-н Нурай Шукри бе придружен от наместник мюфтията на Провадия – г-н Октай Хашим като заедно раздадоха паричните средства за последното тримесечие на тази година. Дванадесетте сираци, които лично се срещнаха с ръководството на варненското мюфтийство споделиха своите проблеми и успехи, също така децата получиха новия брой на сп. Мюсюлмани.

Две от децата за последно получиха целева помощ по социалния проект на Мюсюлманско изповедание и заедно с настойниците си изразиха своите благодарности към Изповеданието и всички, които са допринесли за развитието на националния проект.

„Пет години бяхме част от този социален проект и това беше първата ни материална подкрепа, която получихме след тежката загуба на мъжа ми. Аллах да е доволен от всички, които са подали ръка към всички“ – сподели за Grandmufti.bg майката на 16-годишния сирак, който поради навършване на определената възраст за последно получи средства по социалния проекта.

От варненското мюфтийство уточниха, че във връзка с инициативите по повод „Седмицата на сираците“,  предстоят да бъдат организирани специални беседи и базари до края на месец ноември.

Автор: Фахредин Молламехмед


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.