За първи път от половин година   Равда-и Шерифе в джамията на пратеника (с.а.с) в Медина ще бъде открита за посещение. Това място със сантиментална стойност за всеки мюсюлманин бе затворено поради пандемията от коронавирус през месец март. Въпреки че Джамията на пратеника  отвори врати за молитва още през месец юни, достъпът до Равда-и Шерифе остана ограничен.

Мюсюлманите, които имаха щастието този ден да бъдат в Медина, бяха много развълнувани от възможността да се помолят в Свещената Равда и изкажат своята признателност към пратеника.

„Ние бяхме щастиливци, че се оказахме в първата група жени, посетили Равда на първата сутрин от месец Рабиюлеввел” – споделя 39-годишната Хана Ал-Джихани. „Това е нещо необикновено”.

50-годишният Ейман Махмуд, който често посещава Медина и Джамията на пратеника казва, че последните месеци са били трудни за всички. „Аз не мога да изразя, колко силно копнеех за старите времена в джамията на пратеника. Надявам се, че кризата скоро ще приключи и всички мюсюлмани ще могат да се насладят на очистващата сърцето духовна обстановка в джамията”, добави още той. 

Източник: Islam.ru


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.