Госпожа Фатме Хатип с част от учениците си

 

На 03 октомври (събота) официално започнаха учебните занятия в годишния Коран-курс в София с преподавател Фатме Хатип, провеждащ се в сградата на Районно мюфтийство – София в центъра на столицата. Както и досега, учениците ще се събират всяка събота, за да усвояват знания за ислямската религия, като са разделени в общо 4 групи.

 

На първия учебен ден за новата 2020/2021 учебна година децата бяха тържествено посрещнати от любимата преподавателка Фатме Хатип.

 

„Добре дошли, мили деца! ИншаАллах и тази година Коран-курсът да ви донесе  много знания, усмивки и незабравими моменти, както и заедно да спечелим задоволството на Аллах Теаля“. – с тези думи Фатме Хатип посрещна всички свои ученици.

 

Децата влязоха в изцяло ремонтираната и обновена учебна стая, резултат от усилията на Районно мюфтийство – София и на родителите. Дни преди стартирането на новата учебна година стаята беше пребоядисана, както и бяха направени още редица обновления.

 

„Целта ни беше да създадем една нова атмосфера и да разнообразим досегашната учебна среда. Вярваме, че със съвместни усилия успяхме в това и се надяваме децата да оценят труда и да пазят ремонтираната стая.“  - коментира за Grandmufti.bg една от майките от Родителския съвет.

 

Различната и ремонтирана учебна стая беше само една от изненадите за учениците от Коран-курс - София. За всяко от децата беше подготвен подарък, като имаше и вкусна торта за почерпка на всички.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.