В сградата на  ДУ„Нювваб“ – гр. Шумен, Отдел „Образование“ към Главно мюфтийство проведе три работни срещи в периода от 05 до 11 август, на които бяха разисквани редица въпроси, проблеми и предизвикателства, свързани с процеса на обучение.

На 05.08.2020 г. (сряда) се състоя първата среща, в която участваха преподаватели и възпитатели по религиозни дисциплини от духовните училища в Русе и Шумен. На срещата беше обсъдена подготовката за новата учебна 2020/21 година и предизвикателствата с набирането, адаптирането и обучението на новозаписаните ученици. На срещата присъстваха заместник-главният мюфтия г-н Ахмед Хасанов, г-н Ахмед Генч – съветник по религиозните въпроси в посолството на р. Турция, г-н Амир Фелети – началник на Отдел „Образование“, г-жа Назмие Кулова – експерт от Отдел „Образование“, г-н Шериф Хюсню – директор на ДУ „Нювваб“ и г-н Тунджай Шериф – директор на ДУ „Русе“.

От 06 до 07.08.2020 г. (четвъртък и петък) бе проведена втората работна среща, на която заседаваше комисията по подготовка на новите учебници по Религия – ислям до осми клас. Предстои изготвянето на нови учебници до края на годината, като комисията работи усърдно да подготви учебните материали в указания срок, като първите пет учебника вече са предадени и одобрени от МОН.

От 10 до 11.08.2020 г. (понеделник и вторник) се проведе третата работна среща, на която преподавателите от ДУ „Нювваб“ и ДУ Русе преминаха сертифициран курс за използване на Microsoft Teams, Power Point и Zoom с цел подобряване и повишаване качеството на дистанционното обучение.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.