Представители на Главно мюфтийство започнаха посещения на целогодишните коран-курсове в страната

 

От началото на месец ноември тази година представители на Главно мюфтийство започнаха посещения на целогодишните коран-курсове в страната, които са общо 19 на брой. Експертите от Отдел „Иршад“ Ресим Шаматарев и Бахри Изет, който е и координатор на летните и целогодишните курсове по Коран у нас, досега посетиха годишните коран-курсове в Горно Краище, Рибново, Дебрен, Гоце Делчев, Лютово и Кръстава.

„Целта на посещенията е да се изготви общ доклад за състоянието на годишните коран-курсове, да се проследи развитието им и да се очертаят стратегии за още по-ползотворното им провеждане и в бъдеще.“ – обясни за Grandmufti.bg координаторът Бахри Изет.

В рамките на посещенията служителите на Главно мюфтийство провеждат тестово изпитване на децата според нивото им, като са на база изучаваното в книгите „Моята любима религия“ 1 и 2. Делегатите от Мюсюлманско изповедание връчиха лакомства на всички деца от посетените курсове в неврокопско и им предадоха поздравите на главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

До края на настоящия месец се предвижда да бъдат посетени и целогодишните коран-курсове в районите на Шумен, Айтос и Разград.

 

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.