Районно мюфтийство – Смолян проведе семинар за семейства на тема „Предизвикателства в семейните отношения“

 

Районно мюфтийство – Смолян проведе еднодневен семинар за двойки на тема „Предизвикателства в семейните отношения“. Той се проведе на 16 ноември (събота) 2019 година в село Средногорци, като участие в него взеха 20 мюсюлмански семейства. 

Семинарът протече в четири панела, в които лекторът Бирали Мюмюн, заместник главен мюфтия на България, очерта профилите и ролите в семейството, начините за постигане на необходимия баланс между съпрузите, както и акцентира върху важността от социална ангажираност на семейството към обществото. Лекторът даде отправни точки, чрез които семействата да преразгледат и преосмислят своите отношения при несъзнателното допускане на грешки в поведението им, като даде и конкретни съвети за поправяне на грешките и подобряване на семейните отношения.  

Участниците в еднодневното събитие оцениха високо семинара, като признаха, че семинарът е оправдал очакванията им и огледално е  представил допусканите грешки в семейния им живот. При закриването на семинара районният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов благодари за доверието и смелостта на участниците в семинара и ги призова да споделят своите продуктивни идеи и препоръки за популяризирането на семинари от подобен характер. Домакинът благодари и на екипа на районното мюфтийство за добрата организация при провеждането на събитието. И на последно място, но не и по важност, от името на Районно мюфтийство - Смолян и от името на участниците, Дъбов благодари на лектора Бирали Мюмюн за съдържателния семинар. Заместник главният мюфтия от своя страна заключи, че се чувства пълноценен с това, че при създадената позитивна атмосфера на семинара е успял да предаде най-важните послания относно преодоляването на предизвикателствата в семейните отношения. 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.