Студенти от Югозападния университет взеха участие в семинар на Главно мюфтийство в Благоевград

 

20 студенти и младежи от мюсюлманската общност, които преобладаващо следват в Югозападния университет, взеха участие в религиозен семинар. Той беше организиран от Главно мюфтийство и се проведе в периода 8 - 10 ноември  (петък, събота и неделя) 2019 година в град Благоевград.

Семинарната програма включваше лекции на различна тематика, като лектори бяха мюфтии, имами и ваизи от районните мюфтийства на Благоевград и Пазарджик, както и представители на Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство. Младежите имаха възможността да чуят повече по темите за образованието като приоритет сред мюсюлманите, за проблемите на младежите и алтернативите за разрешаването им. Някои от лекциите засягаха и изцяло религиозни въпроси като мястото на доверието и степените на вярата в живота на човека. Като бъдещи бащи студентите бяха запознати и с темата за възпитанието на децата според исляма.

Двудневната семинарна програма беше разнообразена с разходка из града и с провеждане на кино вечер, при което се проведе и дискусия след края на филмовата прожекция.

Провелият се семинар за студенти е вторият, който се организира от Главно мюфтийство в Благоевград в рамките на последния месец. В края на месец октомври тази година в почти същия формат беше проведен семинар за момичета студентки, които също следват висше образование в Югозападния университет на Благоевград.

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.