28 деца от летните коран-курсове в търновско се включиха в регионално състезание по Основни познания за исляма

 

Районно мюфтийство – Велико Търново проведе регионално състезание по Основни познания за исляма на 27 август (вторник) тази година. То се състоя в джамията на града и в него участие взеха общо 28 деца от 12 летни коран-курса, провеждали се в региона през месеците юли и август.

Програмата беше открита с четене на Коран от гост-имама към севлиевската джамия Нури Аксом. Домакинът на събитието Сюлейман Масурев приветства всички участници, преподаватели и гости, като особено благодари на имамите и преподавателите в летните коран-курсове в региона за посвещението и усърдието им в работата с малките и подрастващите мюсюлмани.

Форматът на регионалното състезание включваше общо три кръга, в рамките на които възпитаниците на летните коран-курсове трябваше да покажат знанията си за исляма на теория и практика. С нелеката задача да оцени и отсее най-добрите сред участниците беше натоварено жури в състав: Сюлейман Масурев – районен мюфтия на Велико Търново, Ефраим Шабанов – имам на град Килифарево и новоназначеният имам на джамията в Търново - Аксел Масурев.

След края на журирането бяха съобщени и резултатите от състезанието. На първо място се класираха деца от коран-курса на град Велико Търново, на второ място – ученици от Свищов, а третото място беше заето от възпитаници на коран-курса в град Килифарево. Домакинът Сюлейман Масурев връчи на първенците грамоти. И те, и всички участници получиха и подаръци, поощряващи участието им в оспорваното състезание за знания.

След края на програмата всички гости споделиха скромен обяд, осигурен от Районно мюфтийство – Велико Търново.

Автор: Л. Чаушева

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.