Районно мюфтийство - Кърджали проведе юлското си месечно заседание с имамите от областта

На 17 юли (сряда) тази година се проведе редовното заседание за месец юли с имамите от Област Кърджали. То беше организирано от Районно мюфтийство - Кърджали и се проведе в централната джамия на град Кърджали.

Работната среща беше официално открита с четене на стихове от Свещения Коран от гост-имама на Джебел Шемсеттин Баш. Заседанието бе ръководено от домакина и районен мюфтия Бейхан Мехмед, като присъстваха и заместниците му Ерхан Реджеб и Насуф Халил. Официални гости на работното събрание бяха служители от отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство, начело с експерта на отдела Бахри Изет.

След откриването на заседанието районният мюфтия запозна присъстващите с дневния ред на срещата. Сред по-важните моменти от него, които породиха доста дискусии между участниците, бяха провеждането на летните коран-курсове и направения обзор на резултатите от Националната дарителска кампания за подпомагане на ислямското образование, която традиционно се провежда всяка година по време на месец Рамазан. Имамите обсъдиха и текущата кампания „Курбан 2019“, както и резултатите от кампанията на Главно мюфтийство за поклонението хадж. Участниците в срещата не останаха безучастни и по въпросите, свързани с организирането на традиционния масов сюннет в Кърджали. Разгледани бяха начини за популяризиране на обучението в Духовно училище - Момчилград и столичния Висш ислямски институт сред мюсюлманската общност и учениците в местните летни коран-курсове в региона.

Отношение по тези значими проблеми взе и експертът към отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство Бахри Изет.

Събранието приключи с молитва за здраве, берекет и мир, отправена от имама на кърджалийската джамия Метин Улуоджак. 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok