Висшия мюсюлмански съвет проведе редовното си заседание във старопрестолния град Видин

Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) проведе своето редовно заседание във старопрестолния град Видин на 4 ноември т. г. под домакинството на районния мюфтия на Монтана Неджати Али. Заседанието започна с художествено четене на айети от Свещения Коран при присъствието на 2/3 от членовете на ВМС и под председателството на председателя Ведат С. Ахмед.
„Този екип постигна резултати, които до сега не сме постигали. Има и неща, които не успяхме да подобрим, като това да имаме по-акоратна дисциплина на работа”, посочи главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи по време на своето обръщение към членовете на ВМС. По думите му своевременната равносметка за положителните и отрицателните ни страни би ни помогнала да повишим ефективността си в услуга на мюсюлманите в страната.
„Постовете които заемаме не са самоцел, те са едновременно благодат и изпитание от Всевишния”, каза още главния мюфтия. Според него дейността на Изповеданието би била максимално ефективна, когато всички служители в системата са с ясното самосъзнание, че са в услуга на обществото.  
„Само така ще имаме успех. Хората ни са поверили една институция, която трябва да управляваме с достойнство”, допълни главния мюфтия.
Председателя прие докладите на членовете на ВМС и районни мюфтии за провеждането на Кампанията за курбани 2015 и представи доклад за провеждането на Поклонението хадж т.г.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.