Работна среща  на имамите от Пазарджишко

На 05.04.2015 г. от 10.30 часа в джамията на гр.Велинград  РМ- Пазарджик проведе поредната   работна среща с имамите от областта. На срещата    присъства д-р Мустафа Хаджи главен мюфтия на Република  България.
Срещата започна с четене на Коран и Керим от дългогодишният имам  на гр.Костандово   Ахмед Рамадан. След като благодари за прекрасното четене районния мюфтия Абдуллах Салих  запозна присъстващите с въпросите разглеждани на изминалите  заседания на ВМС. След обстойният анализ на разглежданите въпроси се пристъпи към отчет на средствата събрани за школата за подготовка на имами в с.Устина. От доклада се разбра че събраните средства са 2970,15 лева, а мюсюлманското настоятелство на гр.Сърница, кв.Шабанли е с най много събрани парични средства 758,00 лева. След отправените благодарности за успешната кампания пристъпи се към набелязването на мерките за активно участие на мюсюлманите от областта в предстоящите мероприятия по случай седмицата на Пратеника Мухаммед (с.а.с). В своето изказване д-р Мустафа Хаджи акцентира върху отговорността  на имамите в съвременните обстоятелства и предизвикателства пред които е поставена мюсюлманската общност.
На края на срещата Районния мюфтия благодари на всички имами за усърдието и труда, който полагат в тяхната ежедневна работа.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.