Национална благотворителна кампания на Главно мюфтийство по повод„Седмицата на сираците” 23-30 ноември 2014

 

Ежегодно милиони деца по света осиротяват, губейки един или и двамата си родители. Според статистическите данни на ЮНЕСКО през 2015 г. техния брой се очаква, да надхвърли 400 милиона. Независимо от причините, милиони деца израстват без семейната любов и топлина. Наш дълг е да им подадем ръка!

“...Каквото и добро да раздадете, нека е за родителите и близките, и сираците, и нуждаещите се, и пътника [в неволя]. Каквото и добро да сторите, Аллах го знае”, повелява Всевишния в сура ,, Бакара” – 215, в Корана.

Водейки се от принципите на Исляма и осъзнатата висока социална отговорност, отдел „Социален” на Главно мюфтийство организира национална благотворителна кампания по повод „Седмицата на сираците” 23-30 ноември 2014 г. под наслов „Подай ръка на сирак, спечели благоволението на Аллах”. Целта на отдела е да облекчи неволите на нуждаещите се, организирайки национални каузи в тяхна полза. В следствие на дейността си и благородството на обществото през изминаващата 2014 г. са подпомогнати с ежемесечна финансова

помощ от 50 лв. 81 сирачета от цялата страна. Финансовите изражения на това благородство възлизат на 32 985 лв., за разлика от 2013 г., когато за целта са били събрани 4200 лв.

Уважаеми съграждани, нека бъдем съпричастни с участта на нашите деца, за едно по-добро бъдеще!

Вашите дарения очакваме в Главно мюфтийство, Районните мюфтийства в цялата страна и дарителските касички за „Фонд Сираци” на Главно мюфтийство. Даренията се разходват изцяло за подпомагане на сираци.

 

За допълнителна информация и контакти: Главно мюфтийство, отдел „Социален”, 1301 София, ул . „Братя Миладинови” №27, е-маил: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., тел.: 02 988 20 61, 02 981 60 01

 

Подробен разчет на постъпилите средства от проведената кампания за подпомагане на сираците за 2014 г. Изтеглете тук: