Районно мюфтийство – Хасково проведе редовното си заседание с имамите

 

На 26.04.2018 година Районно мюфтийство – Хасково проведе ежемесечното си редовно заседание с имамите. Заседанието се състоя в „Чарши джамия“, като официален гост беше главният мюфтия на Република България д-р Мустафа Хаджи.

Домакинът на заседанието, районният мюфтия на Хасково Басри Еминефенди благодари на имамите, които присъстваха в пълния си състав, за тяхното разбиране важността на поставените точки. Районният мюфтия представи за разглеждане и анализ актуални теми, сред които подготовката за месец Рамазан - „Месецът на ислямското образование“, предстоящите летни коран-курсове и кампаниите за Хадж и Умре.

В началото на заседанието главният мюфтия взе отношение по всички точки и подкани имамите да бъдат още по-активни в своята дейност, като използват всяка една възможност за ефективно реализиране на предстоящите задачи.

Във връзка с дейностите през месец Рамазан районният мюфтия на Хасково ангажира имамите във всяка една джамия да се правят ифтари, сохбети, мукаббелета и други подобни дейности. За летните коран-курсове, които стартират веднага след месец Рамазан, имамите и преподавателите трябва да привличат ученици, като популяризират коран-курсовете сред родителите и децата. А Районно мюфтийство - Хасково ще организира за децата различни спортно-развлекателни мероприятия.

Относно Кампанията за подпомагане на ислямското образование, която е по време на месец Рамазан, стана ясно, че е необходима по-активна рекламна работа с цел населението да разбере значението, което оказва образованието върху бъдещето на мюсюлманската общност. 

По последната точка от дневния ред - за кампаниите за Хадж и Умре, имамите се ангажираха да информират мюсюлманската общност за възможността да посетят Свещените земи и да извършат Умре през първата половина на месец Рамазан. А кампанията за Хадж ще продължи до 16.05.2018 година.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.