Районно мюфтийство - Шумен проведе програма  за жени 

         На 25 април в джамията „Шериф Халил Паша“ (Томбул джамия) се проведе програма- семинар, на който участваха около 80 жени от шуменска област.

В програмата,  организирана от Районно мюфтийство Шумен, като лектори участваха заместник главният мюфтия Ахмед Хасанов и преподавателката от Висшия Ислямски Институт Селиме Хасанова. Лекторите разясниха как се провеждат летните Коран курсове, религиозните сохбети (беседи) и как по-ефективно да се организират  ифтари и различни мероприятия по време на месец Рамазан.

По време на провелата се среща с жените районният мюфтия на Шумен Месут Мехмед каза: „Тези жени въпреки че  са доброволки, правят всичко възможно, което е по силите им, за да отговорят на религиозните нужди на хората. Организират мевлиди, седмични сохбети (беседи) и мукабелета (четене на Корана) по време на месец Рамазан. Те извършват всичко това в полза на хората и заради Всевишния. Аллах да бъде доволен от тях“. 

      Районно мюфтийство Шумен за първи път организира такава програма, предназначена за жени -доброволки, които  служат на религията и населението.

         Според Месут Мехмед: „Опазването на религията е задължение за всички нас. Всички заедно трябва да изършим това.“

        

         

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.