Мюсюлманското изповедание организира семинар за ръководството и членовете на Мюфтийския съвет. Той е част от стратегията на институцията за повишаване на квалификацията на служителите, имамите и преподавателите в Духовните училища.

Сред участниците бяха главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам. главните мюфтии Бейхан Мехмед, Ахмед Хасанов, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, районни мюфтии и наместник районни мюфтии.

Едноседмичното обучение на тема "Публично говорене, ефективна комуникация, медии и култура" в Истанбул беше проведено съвместно с UMAD (Международната организация на учените-мюсюлмани). Присъстващите на семинара имаха възможност да усвоят различни говорни техники и тяхното приложение спрямо аудиторията, пред която говорят. Сред лекторите бяха водещи учени и академиците. 

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи също изнесе лекция. Тя беше посветена на запазването на традициите и идентичността на вярващите в съвременния свят.

При пътуването до Истанбул главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и зам. главния мюфтия Бейхан Мехмед се срещнаха и с представители на сдружение "Садака ташъ", за да обсъдят осъществяването на социални проекти.

С цел обмен на опит, зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов от своя страна посети фирми, които организират Хадж и Умре. 

Главният мюфтия Мустафа Хаджи и председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед гостуваха и в студиото на телевизионно предаване, където представиха дейностите и развитието на Мюсюлманското изповедание.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.