Личностите, които дават пример на обществото и допринасят за развитието на Мюсюлманското изповедание и мюсюлманската общност в България, отново ще бъдат почетени от Висшия мюсюлмански съвет с наградата „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“.

По традиция тя ще бъде връчена на 8 декември - денят, когато през 1910 г. е избран първият главен мюфтия на България. Неговото име носи и отличието за личностите, с чиито добродетели се гордеем. 

Церемонията по връчването на наградите ще се проведе на 8 декември, в кино "Люмиер", от 18 ч. С плакета на името на Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди ще бъдат удостоени петима души, като едната награда е почетна и институционална. 

Наградата е учредена през 2017 г. Тя носи името на първия главен мюфтия Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди, встъпил в длъжност на 8 декември 1910 г.

Целта на наградата е лица с ярки постижения и принос в развитието на Мюсюлманското изповедание и мюсюлманската общност в страната да получат публично признание и да популяризираме техните действия. 

Вярваме, че по този начин ще допринесем в обществото ни да има повече добри примери, откоито да се учим.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.