Среща на завършилите висше ислямско образование се проведе в Момчилград. Традицията беше възстановена след тригодишно прекъсване.

Над 100 души се събраха, за да обсъдят актуални за мюсюлманската общност теми. Програмата включваше представяне на доклад, както и обучителни лекции и семинари.  

Специален гост и лектор по темата "Кризата в Газа - минало, настояще и перспективи" беше арабистът проф. д.н. Владимир Чуков. 

Той изложи тезата, че в основата на войната са икономически, религиозни и териториални въпроси, а за да се стигне до изход от ситуацията и разбирателство, трябва да има сближаване на позициите. Последва дискусия, модерирана от главния секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик.

В рамките на събитието беше проведена и лекция от преподавателя във Висшия ислямски институт д-р Ариф Абдуллах на тема "Умереността като духовна зрялост и ключ към благополучието". Неин модератор беше ръководителят на Центъра за духовно наставление и консултации към Главното мюфтийство Бирали Бирали.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.