Набират се кандидати за участие в европейско лятно училище в Босна и Херцеговина

За поредна година в столицата на Босна и Херцеговина Сараево ще се проведе европейско лятно училище за мюсюлмани на тема „Ислям в Европа: Предизвикателствата на плурализма“. 10-дневното събитие ще се състои в периода 29 юли - 8 август 2019 година.

Програмата е насочена към висшисти, които продължават специализация в сферата на ислямските, социалните или хуманитарните науки (т.е. магистри или докторанти в посочените области) и имат желание да обогатят знанията си в тези сфери.

Програмата ще се проведе на английски език, като в нея ще участват редица международно признати професори, преподаватели и интелектуалци от Босна и Херцеговина, Великобритания, Белгия и САЩ.

Местата са ограничени, затова желаещите да кандидатстват за участие в тазгодишното лятно училище в Босна и Херцеговина е необходимо да попълнят онлайн формуляр най-късно до 8 май 2019 година. Повече информация за изискванията и други детайли около организацията на лятното училище може да намерите ТУК.

Тазгодишното издание на европейското лятно училище „Ислям в Европа: Предизвикателствата на плурализма“ се организира от Международен институт на ислямската мисъл - Лондон, Институт по епистемологични науки – Брюксел и Център за съвременни науки – Сараево в партньорството на американския „Институт на Феърфакс“ и Международен университет на Сараево.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.