Русенското мюфтийство проведе заседание с активните жени от мюсюлманската общност в региона

Районно мюфтийство – Русе  проведе среща с активните жени от мюсюлманската общност в региона, което се състоя на 26.04.2018 година в джамията „Хаджи Мехмед“ в град Русе.

Мероприятието започна с четенето на айети от Корана от Абдуллах Дурсун, след което районният мюфтия на град Русе Юджел Хюсню приветства присъстващите с добре дошли и представи официалните гости на заседанието, а именно - заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов и Селиме Хасанова - преподавател във ВИИ – град София.

Срещата беше организирана с цел да бъдат обсъдени някои актуални въпроси, свързани с работата на жените в русенско. Разгледани бяха теми като подготовката за предстоящия месец Рамазан, набиране на кандидат-ученици за ДУ- Русе и други.

 

 

         Районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню представи на участниците в срещата актуалните дейности и ситуацията, в която се намира Мюсюлманско изповедание в момента. Сред акцентите на състоялата се среща беше темата за възможността на активните жени за участие в религиозния живот на общността.

         В рамките на обръщението си към участниците в срещата заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов наблегна на идентичността и важността на дейността, която се извършва от активните жени сред  мюсюлманите в русенския регион.

         От друга страна, Селиме Хасанова – изнасяйки своята лекция разясни текущите въпроси, които бяха отправени към нея.

         Това е първото по рода си мероприятие в русенско. Преди края на срещата районният мюфтия на град Русе предложи тези срещи да продължат занапред. Беше взето единодушното решение след месец Рамазан участниците да се срещнат отново.

 

         В края на заседаниетобе отправена дуа за здраве и берекет  от заместник-главния мюфтия Ахмед Хасанов. За всички участници в срещата беше осигурена почерпка от районния мюфтия на Русе Юджел Хюсню.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.