Имами от айтоско се събраха на работно заседание в село Билка

 

         Районно мюфтийство – Айтос проведе редовно работно заседание с имамите. То се проведе на 11 април тази година (сряда) в учебната база на Мюсюлманско изповедание в село Билка. Официален гост на заседанието беше председателят на Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) Ведат Ахмед.

         В рамките на работната месечна среща имамите обсъждаха въпроси, свързани с пряката им дейност като такива в различните населени места. Взето беше решение в средата на месец април да се проведе семинар за преподавателите в летните-коран курсове на територията на Районно мюфтийство – Айтос. Семинарът ще бъде тридневен – от 15 до 17 април, и ще се проведе в базата в село Билка.

         Официалният гост Ведат Ахмед направи мултимедийна презентация пред присъстващите на заседанието, като им представи дейността на ВМС. Имамите повдигната въпроса за антимюсюлманското изказване на прокурор Недялка Попова. Всички те бяха запознати с отвореното писмо, което ВМС изпрати до различни държавни органи, правителствени и неправителствени организации във връзка със същото изказване на Попова отпреди седмици.

 

Автор: Л. Чаушева

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.