Рудозем – домакин на семинар за малки мюсюлмани от благоевградско

 

         За пореден път в учебната база към Централна джамия – Рудозем в Родопите се проведе религиозен семинар за ученици, организиран от Главно мюфтийство. Той се състоя в периода между 2 и 6 април, по време на ученическата пролетна ваканция. В семинара се включиха общо 24 момчета от IV до VII клас, предимно от населени места в обхвата на Районно мюфтийство – Благоевград.

         Ръководител на курса беше Емин Голев – имам в село Старцево (Община Златоград). Програмата включваше религиозни лекции по Сиир, Фъкх, Акаид и Ахляк, водени от имамите на централната рудоземска джамия - Вахди Делихусев и Нихат Адемов. Освен образователната част на семинара в него организаторите бяха предвидили и спортно-развлекателни занимания, които се провеждаха на спортните терени в непосредствена близост до джамията в Рудозем.

         Семинарът допринесе за обогатяване знанията на малките мюсюлмани от благоевградско за исляма, както и ги дари с безброй незабравими спомени и миговете, прекарани с приятели и братя по религия. На раздяла всички те бяха зарадвани с подаръци от името на основния организатор – Главно мюфтийство.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.