Главно мюфтийство проведе семинар с преподаватели от летните коран-курсове в кърджалийско

 

       В стремежа си да повиши качеството на обучението и интереса към летните коран-курсове в страната, Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство  си поставя за цел да проведе семинари с преподавателите към районните мюфтийства в цялата страна.

         В тази връзка в административната сграда на Районно мюфтийство - Кърджали се проведе двудневен семинар, организиран от началника на Отдел „Иршад“ Халил Ходжов. Семинарът започна на 09.04.2018 година, като участие в него взеха преподавателите в летните коран-курсове от кърджалийския регион.

         Срещата  бе открита от районния мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед, който благодари на всички присъстващи за това, че са се отзовали на поканата. Мероприятието премина ползотворно - с конструктивен диалог, като много от имамите споделиха своя опит и дадоха предложения по отношение на провеждането на летните коран-курсове.

         От своя страна, лекторът Халил Ходжов запозна преподавателите с ефективни и рационални педагогически методи за повишаване на интереса и вниманието на учениците към коран-курсовете. Програмата на двудневния семинар включваше още лекция, която бе изнесена от имама на село Бенковски - Ердинч Сюлейман. Той е ръководител на летен коран-курс, който обикновено наброява сто ученици.

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.